Maritsa Küçük cinayet davasının 4. duruşması görüldü

[ A+ ] /[ A- ]

maritsaküçük

Serpil KIRKESER – Cem TURSUN
İstanbul DHA

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Murat Nazaryan ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Erol Ceylan, sanık Murat Nazaryan’ın akıl hastalığının olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nden henüz bir raporun gelmediğini belirtti.

Küçük Ailesi’nin avukatı Eren Keskin, Küçük ailesinin olay mahallinde üzerinde kan lekesi olduğunu tahmin ettikleri iki örtü bulunduğunu söyleyerek, “Bu örtülerin kan izi olup olmadığı, ayrıca vücut izi olduğu taktirde veya sürüntü örneği olduğu taktirde Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek, sanığa veya üçüncü şahıslara ait olup olmadığı hususunda rapor aldırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca evde masanın üzerinde bir de ameliyat bıçağı bulundu. Bu bıçağın da incelenmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Avukat Keskin, yine Samatya’da darp edilen 83 yaşında Sultan Aykar’la ilgili dosyaya savcılıkça takipsizlik kararı verildiğini hatırlatarak, “Bu soruşturmayı yapan polis memurlarının ve tanıklık yapanların duruşmada dinlenmesini talep ediyoruz. Ayrıca Samatya’da darp edilenlerden Turfanda Aşık’ın dosyasının mahkemeye getirtilmesini istiyorum” dedi.

Sanık, sabıkalılar albümünü görmek istedi

Sanık avukatı Cafer Gül ise, müvvekiliyle cezaevinde görüştüğünü belirterek, “Kendisine bu işte yer alan faillerin fiziki özelliklerini ayrıntılı olarak gerek bana ve gerek mahkemede anlatmasını istedim. Ancak sanık ayrıntılı olarak bilgi veremedi. Kendisi polis tarafından tutulan sabıkalılar albümünü görmesi halinde olayın faillerini tanıyabileceğini ve bilgi verebileceğini söyledi” diye konuştu.

Kan lekesinin bulunduğu iki örtü incelenecek

Mahkeme heyeti, Avukat Eren Keskin’in evde bulunan iki örtüdeki kan lekesi veya sürüntü örneklerinin daha önce dosyada yer alan raporlarla karşılaştırılarak sanığa, maktüle veya üçüncü şahıslara ait olup olmadığı hususunda Adli Tıp Kurumu’nda inceleme yaptırılmasına karar verdi. Olay yerinde bulunduğu belirtilen amaliyat bıçağının da delil olabileceği gerekçesiyle tutanakla emanet memurluğuna gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanığa sabıka albümünün gösterilmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, mağdur Turfanda Aşık ile ilgili soruşturma dosyasının Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istenmesine, Sultan Aykar soruşturmasındaki tanıkların dinlenmesi taleplerinin de daha sonra değerlenrilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. İddianamede Sanık Nazaryan’ın, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Adliye önünde açıklama

Öte yandan duruşma öncesi adliyenin karşısında bulunan alanda Nor Zartonk ve İnsan Hakları Derneği Irkçılığa ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada Maritsa Küçük’le ilgili önemli noktaların hala karanlıkta olduğu ve soruşturmanın baştan savma yapıldığı ifade edildi.

“Annemi bir kere öldürdüler biz her gün ölüyoruz”

Maritsa Küçük’ün kızı Bayzar Midilli, annesinin hiç kimseye bir kötülüğünün olmadığını belirterek, “Bize neden bunu yaptılar. Benim annemi bir kere öldürdüler, biz hergün ölüyoruz. Uyuyamıyoruz” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Amerika’da yaşadığı ve duruşma için Türkiye’ye geldiğini söyleyen Küçük’ün diğer kızı Eva Baymuş da, “Biz bunu haketmedik. Neden bunu yaptılar. Neden annemi öldürdüler. Annemi niye öldürdüklerini açıklasınlar. Biz ölene kadar annemin arkasındayız. Annemin kanı yerde kalmayacak. Devletimizden bunu bulup çıkarmasını rica ediyorum. Suçlu ölene kadar yatsın” dedi.