Kamp Armen ile dayanışma çağrısı

[ A+ ] /[ A- ]

Evrensel

amp Armen Dayanışması ve Nor Zartonk yıkımına karşı başlatılan direnişin 68’inci gününde Kamp Armen’in Ermeni halkına iade edilmemesi sürecine ilişkin Karaköy’de bulunan Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde forum düzenledi. Forumda Kamp Armen Dayanışması adına konuşan Melis Tantan, Kamp Armen’de şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, sivil toplum kuruluşlarına direnişi büyütme çağrısı yaptı.

Nor Zartonk adına konuşan Sayet Tekir ise Kamp Armeni’nin tarihçesini anlatarak, Kamp Armen’in 3’üncü kişilere geçmesiyle birlikte rant alanına çevrilmek istendiğini dile getirdi.
Tekir, “Kamp 5 yıl boyunca çocukların emekleriyle oluşturuldu. Biz, Dink ailesinin hikayesiyle ortak olsak da buranın büyük bir tarihi var ve bugün sadece burası değil birçok yer büyük tehlike altında. Azınlık mallarına yönelik saldırı aslında bu halklara da saldırı niteliği taşır” diye konuştu.

‘KAMP ARMEN TARİHSEL BELLEĞİ DE TAZELİYOR’

İstanbul Kent Savunması adına konuşan Deniz Özgür de direniş sürecinin nasıl işlediğiyle ilgili bilgi vererek, “Daha duyarlı olan insanlara ulaşmaya çalıştık, Kamp Armen, bir anlamda tarihsel belleği de tazeliyor. Gezi süreciyle birlikte daha duyarlı olan ve yaşam alanlarına sahip çıkan bir kitle oluştu. Amacımız bunu büyütmek ve birlikte mücadele etmek” dedi.

Forum, Kamp Armen’in 68 günlük direnişini gösteren slayt gösterisinin yapılmasıyla son buldu.