Bünyamin İrci, su taşırken vuruldu

[ A+ ] /[ A- ]

Zeynep KURAY
BirGün

Cizre’de sokağa çıkma yasağı sırasında öldürülen 23 sivilden birisi olan 14 yaşındaki Bünyamin İrci’nin, evlere su taşırken vurulduğu ortaya çıktı. Nur Mahallesi’nde günlerce susuz kalan halka su taşırken vurulan İrci’nin otopsi raporunda, ölümün çoklu ateşli silahtan kaynaklandığı belirtiliyor.

Raporda, İrci’nin ateşlenen bu silahlar sonucunda el kemikleri, kaburga ve kafatasında, ayrıca iç organlarında oluşan kırıklar ve kanamalar nedeniyle yaşamını yitirdiği tespit ediliyor.

Tanıklar ‘polis’ dedi

Cizre’de incelemelerde bulunan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarının Nur Mahallesi’nde görgü tanıklarıyla yaptığı konuşmalar İrci’nin ölümü hakkında fikir veriyor. ÖHD raporunda o gün yaşananlar görgü tanıklarının ifadesiyle şöyle anlatılıyor: “İç mahallelerde suyu olan yerden bizim mahalleye su taşıyordu. Burada göğsünden vuruldu, yerde öyle yatıp kaldı. Elini kaldırdı yaşadığını göstermek için, elinden vurdular, sonra da yanına gelerek başından vurdular. Ambulans çağrıldı ama ambulans gelmeden olaylar bitmişti. Kim tarafından vurulduğunu sorduk, Özel Harekât dediler.”

‘Çoklu ateş’

İrci’nin çoklu silahlı ateş sonucu hayatını kaybettiğinin vurgulandığı otopsi raporunda ise şu ifadelere yer verildi: “Kesin ölüm nedeni çoklu ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı el kemikleri, kaburga ve kafatası kırıkları ile birlikte iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama, beyin doku harabiyeti ve beyin kanaması sonucu gerçekleşmiştir.”