Samatya cinayetinde kirli işlerin ilk bulguları açığa çıktı

[ A+ ] /[ A- ]

BASIN TOPLANTISINA ÇAĞRI

Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlara yönelik saldırılardan birinde ağır şiddet kullanılarak katledilen Maritsa Küçük’ün cinayet davasının son duruşmasında yeni bilgilere ulaşıldı.

Basına servis edilen ve tek elden çıktığı belli olan haberlerde “Samatya Saldırganı Yakalandı” başlığı yaygın olarak kullanılmış, ilk cümlede zanlının Ermeni kimliği vurgulanmış ve cinayetin gasp amaçlı olarak işlendiği belirtilmişti.

İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon olarak ilk günden olayın takipçisi olmuş, diğer saldırıya uğrayan, öldüresiye dövülen kişilerin aileleriyle görüşmüş, gasp amacının doğru olmadığını tespit etmiş, yerinde araştırmalar yapmış, yakalanan zanlıyla yüzyüze görüşmüş ve bir rapor yayınlamıştık. Raporumuzda gerçeklerin üzerinin örtülmeye çalışıldığını, saldırıların ırkçı nefret saikiyle yapıldığının açık olduğunu belirtmiştik.

4 Kasım’da 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ırkçılık ve ayrımcılığa karşı 20 yıllık deneyime sahip komisyonumuzun öngörülerinin doğru olduğuna dair ilk bulgular ortaya çıkmaya başladı. Murat Nazaryan’ın cinayet mahallinde yalnız olmadığı ekspertiz raporuyla kanıtlandı.

Duruşmada yaşananları, yeni ortaya çıkan bulguları, sanık Murat Nazaryan’ın ilk kez dile getirdiği bilgileri kamuoyu ile paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Toplantıda Maritsa Küçük’ün kızı Baydzar Midilli de aramızda olacak.

Konunun önemi nedeniyle, basın mensuplarını ve Maritsa Küçük’e yapılanın gerçek yüzünün ortaya çıkarılmasını talep eden herkesi 18 Kasım Pazartesi günü bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz.

Tarih: 18 Kasım 2013
Saat: 13:00
Yer: İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

İnsan Hakları Derneği
İstanbul Şubesi, Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon