Berkin davasında ifade veren polis: ‘Umursamıyorum’

[ A+ ] /[ A- ]

fft99_mf3382785

Sendika.org

Berkin Elvan’ın gaz fişeğiyle başından vurulmasının ardından 460 gün geçti. Hala bir dava açılmaması bir yana soruşturmanın savcısı Faruk Bildirici 12 Haziran’da Antalya’ya atanmasından sonra hiçbir işlem yapılmadı.

Bianet’in haberine göre Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın yeni makamına atanmasının ardından Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve avukatı Evrim Deniz Karatana savcılığa başvurdu. Dilekçede neden halen iddianame hazırlanıp dava açılmadığını sordular ve bir önce gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettiler.

Başvuru dilekçesinde 5 Mayıs 2014’te eşgalleri tespit edilen ve kimlik tespiti için valiliğe başvurulan 4 polisle ilgili hiçbir işlem yapılmadığı soruldu. Özellikle soruşturma savcısının Antalya’ya atanmasından sonra dosya da hiçbir işlem yapılmadığı belirtilerek “Savcılığınızın derhal Bilirkişi Raporu ve Görev Emirleriyle sabitlenmiş şüpheli eşkallerini Emniyet Müdürlüğü’ne göndererek açık kimliklerinin dosyaya celbini talep etmesi zorunludur” talebinde bulunuldu.,

Birinin ölmesini umursamıyormuş

Cnntürk’ün haberine göre dilekçede, eşkali tespit edilen polislerden birinin ifadesi de yer aldı. Gaz fişeği atan polis “Ben gaz kapsülünü kontrolsüz atıyordum, bir insana çarparak yaralayabilir yahut öldürebilir, bunun için hedef almıyordum, özel bir gayret veya kast gütmüyordum ama insanlara çarparak yaralayıp öldürecekse de bunu umursamıyordum” dedi.

Dilekçede bu ifadenin ardından “nitelikli halle kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına hükmedilmesi talebiyle kamu davası açılması gerektiği ifade edildi.