Anıların Gölgesinde – (Bir Ermeni Ailesinin Yüzyılı)

[ A+ ] /[ A- ]

97358_B

Radikal

Kaspar Hovannisian adlı yeniyetme delikanlı, anayurdun yıkıntılarından sağsalim kaçıp dünyanın dört bir yanında cemaatler kuran Ermeni kuşağındandır. Amerikan rüyasının izini süren Kaspar, küçük tarlasını ekip biçeceği ve gayri menkule yatırım yapmaya başlayacağı California’nın San Joaquin Vadisi’ne yerleşir. Fakat Ermenistan’a dair anıları güçlü bir alev gibi yanıp tutuşmaya devam eder, içinde bir sevda mirası, keder ve ulusunun yeniden doğma umuduyla.

Kaspar’ın oğlu Richard, aile çiftliğini terk ederken bu kayıp ulusun tarihini, devrin inkârcı güçlerine karşı savunmaya hazırdır. Amerika Birleşik Devletleri’nde Ermeni araştırmaları alanının açılmasına öncülük eder ve soykırım konusunda dünyaca tanınmış bir uzman haline gelir. Richard’ın oğlu Raffi de geçmişin büyüsüne kapılmış ve ondan ilham almıştır. 1989 yılında, Los

Angeles’taki hukuk şirketini bırakır, yeni ve bağımsız bir cumhuriyetin yaratımında tarihsel rol oynayacağı Sovyet Ermenistanı’na geri döner.
İşte, Raffi’nin oğlu Garin Hovannisyan, kısmen anı soruşturması ve kısmen de Ermeni halkının tarihi olan bu dokunaklı kitapta, ailesinin öyküsünü anlatıyor; tarihin insanların hayatlarıüzerine düşürdüğü uzun gölgeleri aydınlatan bir trajedi, anı ve arınma hikâyesi.

Yazar : Garin K. Hovannissian
Sayfa Sayısı : 192
Yayınevi : BELGE YAYINLARI
Tür : Çeviri Romanlar