Selahaddin Adın halkların özgürlük mücadelesinde yaşayacak!

[ A+ ] /[ A- ]

selahaddin-adin-demokrasi-ve-ozgurluk-mucadelesinde-yasayacakd4d45e5ab143f64dce91

Evrensel

Emek Partisi Kürdistan Örgütü Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın, ile ilgili yaptığı açıklamada “Selahaddin Adın halklarımızın demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşayacak” denildi.

Emperyalizmin ve AKP Hükümeti’nin başını çektiği Bölge gericiliklerinin Suriye’ye müdahale politikaları, Bölge’nin bütün mazlum halkları ve inançlarına vahşice saldıran IŞİD ve diğer radikal İslamcı çeteleri var ettiği vurgulanan açıklamada; “AKP Hükümeti, Kürtlerin Rojava’daki demokratik kantonlarını yok etmek ve “çözüm süreci”nde Kürt hareketine kendi çözümünü dayatmak için bu çeteleri açıktan desteklemiştir. En son IŞİD’in üç taraftan kuşatıp saldırdığı Kobanê’de YPG’ye destek gitmesini engelleme ve direnişi kırma tutumu, AKP’nin Kürtlerin ve ezilen halkların demokrasi mücadelesi karşısındaki gerici tutumunu gözler önüne sermiştir” denildi.

Selahaddin Adın’ın, Rojava ve Şengal’de Kürt, Êzîdî, Alevi, Hıristiyan, Türkmen Bölge’nin her milliyet ve inancından halklara saldıran IŞİD barbarlığına ve bu barbarlığı var eden AKP Hükümeti, emperyalizm ve Bölge gericiliğine duyduğu öfkeyle ve halklarımızın demokratik geleceğini savunmak için Rojava’da savaşmaya gittiği ve bu mücadelede yaşamını yitirdiği belirtilen açıklama şunlar söylendi; “Bugün Selahaddin ve halklarımızın demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mücadelesini sahiplenmenin yolu, Bölge’de gericiliğin en önemli aktörü haline gelen ve IŞİD’in en büyük destekçisi olan AKP Hükümetine karşı işçi sınıfı ve halk güçlerinin mücadelesini ülkenin her tarafında büyütmekten geçmektedir. Selahaddin Adın yoldaşımızın cenazesi yarın sabah memleketi Mardin’de yapılacak törenle toprağa verilecektir. Halklarımıza baş sağlığı diliyoruz”