Nor Radyo Yeni Yayın Dönemine Başladı

[ A+ ] /[ A- ]

Nor_Radyo_+görsel

17 Ocak 2009 tarihinde www.norradyo.com adresinden yayın hayatına başlayan Nor Radyo (Ermenice; yeni radyo), tüm ezilenlerin kendilerini ifade edebildikleri bir topluluk radyosu olmaya devam ediyor. Nor Radyo; ‘Dünyanın tüm sesleri birleşin!’ sloganından yola çıkarak milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, militarizme, türcülüğe ve ekolojik tahribata karşı; eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği, barışı ve ekolojik yaşamı savunan programlarıyla Kasım ayı itibariyle yeni yayın dönemine başladı.

6 seneye yakın bir süredir yayın hayatına devam eden Nor Radyo, ana akım medyanın yayınlamadıklarına ışık tutuyor. Alternatif yayıncılığın yanı sıra çok dilli programlar ve müzik akışları ile dünyanın tüm seslerini bir araya getiriyor.

Nor Radyo Yine Çok Dilli, Çok Renkli

Nor Radyo, asimilasyon politikalarıyla Anadolu coğrafyasında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan dillerin ve kültürlerin bu dönem de uğrak noktası oluyor. Yeni dönemde Nor Radyo’dan kulağımıza çalınacak diller ve lehçeler şunlar: Ermenice, Hemşince, Süryanice, Kürtçe, Lazca ve Türkçe.

Türkiye’de yayınlanan tek Süryanice radyo program olan Geshro bu dönem de sizlerle. Süryanilerin toplumsal ve kültürel gündeminin yer alacağı, Ferit Altınsu ve Şabo Boyacı’nın hazırlayıp sunacağı Geshro, Perşembe günleri 21.00-22.00 saatleri arasında Nor Radyo’da.

Tais Aliciyan’ın hazırlayıp sunduğu klasik müzik, caz ve dünya müziklerinin yanı sıra, çok sesli müziği de Nor Radyo dinleyicisiyle buluşturan program Yerank, bu dönem de Pazartesi günleri 21.00’da Nor Radyo’da sizlerle olacak.

Kürtlerin kültür, sanat, müzik ve edebiyat gündeminin konuşulacağı Şivan Zeren’in hazırlayıp sunduğu Li Cîhanê Guhdarî Dikim her Çarşamba 22.00-24.00 saatleri arasında sizlerle buluşacak.

Hemşince öykülerin ve manilerin paylaşıldığı Hemşin Öyküleri programı ise yeni dönemde Mahir Özkan ve Hikmet Akçiçek’in sunumu ile Potlika adıyla yayın hayatına devam edecek. Potlika her Salı saat 19.00-20.00 arası sizlerle.

Laz dilinin, kültürünün ve gündeminin konuşulduğu Şk’uni Kiana, Esra Çayırcı’nın sunumuyla her Cumartesi saat 20.00’da Nor Radyo dinleyicisi ile buluşacak.

Perşembe günleri saat 19.00’da yayınlanan ve Anahid Elmon Olgar’ın Ermenice masalları seslendirildiği, Nor Radyo’nun çocuklar için hazırladığı program; Mangants Jam bu dönem de sizlerle birlikte olacak.

Nor Radyo’da yayınlanan Ermenice programlardan; Agos Gazetesi yazarlarından Pakrat Estukyan’ın ve Kamer Köseyan’ın birlikte hazırlayıp sunduğu haftalık Ermenice siyaset programı Orn e Gantsni, Artür Bağdasaryan’ın Ermenice ve Türkçe hazırlayıp sunduğu kültür sanat programı Getron ve Anjel Dikme ile Artür Bağdasaryan’ın birlikte hazırlayıp sunduğu Ermenice sohbet programı Gatil Mı da bu dönem yayın hayatına devam edecek.

Nor Radyo Toplumsal Programlar ile Dopdolu

Nor Radyo yeni yayın döneminde de çok dilli yayınlarının yanı sıra toplumsal programları ile dinleyicinin karşısına çıkıyor. Ezilenlerin sesi olan Nor Radyo alternatif yayıncılığa devam ediyor.

Hêvi LGBTİ inisiyatifinden Giray Poyraz ve Ercan Aydın’ın hazırlayıp sunacağı, toplumun dışına itilmiş tüm kesimlerin ve tüm ‘öteki’lerin Nor Radyo’daki sesi Öteki Renkler, her Cumartesi saat 19.00-20.00 saatleri arasında Nor Radyo’da.

Ayrıca bu dönem Aslan Erdem’in hazırlayıp sunacağı; müzik, edebiyat ve sinema dünyasında bir gezintiye çıkacağınız Karanlık Armoniler, her Salı saat 20.00-21.00 arası sizlerle buluşacak.

Geçen dönem Nor Radyo’da yayın hayatına başlayan Korsan Yayın, bu dönem Korsan Kaset adıyla yayın hayatına devam edecek Yeni medya, sansür, gözetim, telif hakları, toplumsal hareketler ve özgür müzik konulu, Başak Tunçer ve Berk Göbekçioğlu’nun hazırlayıp sunacağı program, Çarşamba günleri 21.00-22.00 saatleri arasında Nor Radyo’da.

Deniz Karaca, Elif Benan Tüfekçi ve Başak Savaş’ın hazırlayıp sunduğu ve medyanın toplumsal cinsiyet politikalarındaki rolünü masaya yatıran Medyanın Cinsiyeti, her Çarşamba saat 19.00’da kadınların sesi olmaya devam ediyor.

Kentsel dönüşüme, değişen insan-hayvan ilişkileri penceresinden bakacak Dört Ayaklı Şehir’de ise hayvan hakları siyaseti, hayvana yönelik şiddet, adalet ve mülkiyet problemleri konuşulacak. Berrak Doğan ve Mine Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu Dört Ayaklı Şehir Pazar günleri saat 21.00’da Nor Radyo’da dinleyiciler ile buluşuyor.

Cumartesi Anneleri’ni/İnsanları’nı ve onların kayıplarını konu edinen Cumartesi, Zîn Demir’in sunumuyla her Cumartesi 14.00-16.00 saatleri arasında Nor Radyo’da.

Rosi Da’nın hazırlayıp sunduğu, dört duvar arasına bedeni sıkıştırılmış olanlar için bir ses, bir avaz olacak olan Tutsakların Sesi, geçen dönem olduğu gibi bu dönem de Cumartesi günleri saat 16.00’da dinleyicisi ile buluşacak.

Dünya’da ve Türkiye’de ekolojik gelişmelerin, bu konudaki toplumsal hareketlerin ve çevre aktivizminin yer aldığı, Bülent Müftüoğlu’nun sunduğu Ekotopya programı her Cuma 19.00’da Nor Radyo’da.

Toplumun farklı kesimlerini bizlere ulaştıracak ve yaşantılarına dokunmamızı sağlayacak olan Yaşamın Özgür Dili, Cumartesi günleri saat 17.00’da sizlerle buluşuyor.

Şair Bedros Dağlıyan’ın ve Anjel Dikme’nin hazırlayıp sunduğu İnsana Yolculuk, Pazartesi günleri 22.00-24.00 saatleri arasında Nor Radyo’da.

Nor Radyo’nun ve Nor Zartonk’un gündemini aktaran haftalık siyaset programı Anuşabur, Diren Cevahir Şen’in hazırlayıp sunduğu, kadınların gündemini ve var olma çabalarını konu edinen Gin u Gyank, Pınar Baltacı’nın ve Cemal Erdem’in birlikte hazırlayıp sunduğu ve sinema gündemini farklı bir bakış açısıyla ele alacağımız Ek Seans, O. İnan Şenses’in sunduğu ve klasik müzik dinletileri yapacağımız Gökyüzünün Müziği, Payanda’nın ve Burak Cihangirli’nin birlikte sundukları ve edebiyat üzerine sohbetler yapacağımız Siz Uyurken, Misak Tunçboyacı’nın sunumuyla gündeme farklı açılardan bakan Sesli Meram, Ali Can Elagöz’ün sunumuyla Dünya halklarının ezgilerini dinleyeceğimiz Ayak Sesleri ve Sayat Tekir’in hazırlayıp sunduğu, Ermenilerin Özgür Radyo’daki sesi Nor Or da dinleyiciyle buluşacak.

Nor Radyo’yu cep telefonunuzdan dinlemek için TuneIn uygulamasını akıllı telefonunuza (Android, iPhone ve Blackberry) yükleyebilirsiniz.

DÜNYANIN TÜM SESLERİ BİRLEŞİN!

www.NorRadyo.com
www.twitter.com/NorRadyo
www.facebook.com/NorRadyo