Evet, size zerre kadar inanmıyoruz!

[ A+ ] /[ A- ]

Özgür Gündem

Meclis Grup Toplantısında konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, son günlerde “çözüm süreci” ve HDP üzerinden yaratılmak istenen bulanıklığa net cevaplar verdi. Konuşmasına Yaşar Kemal’i anarak başlayan Demirtaş, daha sonra iş cinayetlerine değindi ve TMMOB’un bu konuda yaptığı eylemleri sonuna kadar desteklediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’na talimatlar yağdırmasını da eleştiren Demirtaş, “Düşünün ki bir de bu anlayış 400 milletvekili kazanmış, başkan olmuş… Düşünmeyin daha doğrusu! Çünkü böyle bir şey olmayacak” diye konuştu.

Demirtaş, “Bizim işimiz ana muhalefet görevi yürütmektir. AKP iktidarını denetlemek, mümkün olan ilk anda da onu indirip yerine geçmektir. Bizim yeni muktedirlere, yeni saraylara ihtiyacımız yok. Türkiye’nin bütün renkleriyle bir emekçi iktidarına ihtiyacımız var” dedi.

Neyinize güvenelim sizin?

Hükümet Sözcüsü Arınç’ın saldırılarına da yanıt veren Demirtaş, şöyle konuştu: “Açıklama benden dolayı gecikmişmiş. Açıklama 7 ay önce yapılacaktı, niye yapmadınız, yaptırmadınız? Neden? Yedi ay neden engellediniz, hükümet olarak bunun cevabını bir verin önce. Neden biliyor musunuz, seçime yakın yapmak istediler…  Seçime üç ay kala bu deklarasyonu yayınlıyoruz da, Meclis’ten hangi yasa çıkacak? AKP’ye güvenmiyoruz, bu kısmı çıldırtıyormuş onları. Güvenmiyoruz, güvenmiyoruz, anlamıyor musun? Neyine güveneceğiz senin? Bugüne kadar hangi demokrasi yasasını çıkardınız? Türkiye halklarına barış konusunda ne verdiniz? Bu hükümet bu ülkeye kalıcı barışı getiremez. Zihniyetleri buna uygun değil. O nedenle HDP’nin büyümesi lazım. Böylesine zalim bir iktidara karşı direnmek bile kutsaldır, bırakın kazanmayı.

Silahı biz bıraktırırız

Hükümetin aslında ‘silahların bırakılması’ gibi bir derdinin olmadığını belirten Demirtaş, “Evet, PKK silahları bırakacak, ama biz bıraktıracağız. Meclis’e daha güçlü gireceğiz, biz başaracağız. Dağları biz, demokratik biz uzlaşıyla boşaltacağız. Devleti biz kurmuşuz, vergisini biz veriyoruz, omuzlarımızda biz taşıyoruz, o halde biz yöneteceğiz. “Onlar barış hayalini satmak istiyorlar, biz gerçek barışı armağan etmek istiyoruz. Temel farkımız bu” dedi.

BHH ile karşı karşıya değiliz

Demirtaş grup toplantısında, Birleşik Haziran Hareketi’nin seçim kararına da değinerek, “Birleşik Haziran Hareketi’nin seçim açıklaması oldu. Bağımsız kalmayı tercih etmişler. Karşı karşıya gelmeye hiç gerek yok. Bizimle alanlarda, meydanlarda mücadeleye devam edenleri yoldaş belledik. Seçim sürecinde de sonrasında da Haziran Hareketi’yle birlikte olacağız” dedi.

Son süreçte AKP sözcüleri tarafından hedef tahtasına konularak yıpratılmak istenen HDP Eşbaşkanı Demirtaş, grup toplantısında saldırılara sert yanıt verdi

60 saray havaya uçtu

Demirtaş, Erdoğan’ın, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya yönelik sözlerini de eleştirdi: “Ekonomi patladı, patlayacak. Seçim öncesi büyük kriz çıkmasın diye Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası Başkanı’na talimat üzerine talimat yağdırıyor. Zaten ekonomide seçim sonrası kıyamettir. Seçim kazanmak için her şeyi yapabiliyor. Bu arada 60 sarayın parası da havaya uçuyor. Anayasa’yı ihlal ediyor. Biz başkanlık sisteminin olması durumunda neler yaşanabileceğini böyle görebiliyoruz. Bunu durduracak tek güç var: HDP.”