İttihatçı Çok Terakki Yok

[ A+ ] /[ A- ]

Agos Gazetesi

Ermeniler söz konusu olduğunda, iktidarla muhalefet aynı telden çalıyor. Başbakan Erdoğan İngiltere’de, CHP’den Öymen ve Arıtman Türkiye’de gürledi: Türkiye’de yaşayan Ermenileri sınır dışı ederiz!

1923 Dr. Rıza Nur, CHP Milletvekili

“Vatanımızda başka ırkta, başka dilde, başka dinde adam bırakmamak en esaslı, en adil, en hayati iştir.”

1930 Mahmut Esat Bozkurt, Adalet Bakanı

Türk, bu ülkenin yegâne efendisi, yegâne sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler.”

1934 Şükrü Kaya , İçişleri Bakan Yardımcısı (İskan Kanunu hakkında)

“Bu kanun tek dille konuşan, bir düşünen, aynı hissi taşıyan bir memleket yapacaktır”

1942 Şükrü Saracoğlu, Başbakan (Varlık Vergisi hakkında)

“Bu memleket tarafından gösterilen misafirperverlikten faydalanarak zengin oldukları halde ona karşı bu nazik anda vazifelerini yapmaktan kaçınacak kimseler hakkında, bu kanun bütün şiddetiyle uygulanacaktır.”

1956 Sinan Tekelioğlu, Demokrat Parti Milletvekili

“İstanbul’daki Rumlarla, Batı Trakya’daki Türkler değiş tokuş edilsin.”

1964 İsmail Soysal, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü

“Eğer Atina, Kıbrıs buhranındaki tutumunu değiştirmezse Yunan uyrukluların tamamını toptan sınırdışı ederiz.”

1991 Sabri Yirmibeşoğlu, Emekli Orgeneral

“Elbette 6-7 Eylül saldırıları Özel Harp Dairesi tarafından planlanmıştı. Olağanüstü planlı bir operasyondu ve amacına da ulaştı. Sorarım size, bu sıra dışı başarılı bir eylem değil miydi?”

2000 Tansu Çiller, DYP lideri

“Türkiye’de iş yapan 30 bin Ermeni var. Bu Ermeni işadamlarını ya kendi çıkarları adına seferber edelim, gitsin Türkiye için lobi yapsınlar, ya da hemen bu 30 bin kişiyi sınır dışı edelim”

2006 Şükrü Elekdağ, CHP Milletvekili

“Türkiye’de çalışan 70 bin kaçak Ermenistan vatandaşı işçinin kademeli bir şekilde ülkelerine gönderilmesi gerekmektedir. Bu yolda alınacak bir karar esasen yaptırım da sayılamaz, çünkü yapılacak olan, hatalı olarak uygulanmasından sarfınazar edilen Türk yasalarının uygulanmasıdır. Bu önerinin gayriinsani olduğunu yazdılar, ancak gayriinsanilik bunun neresinde?!”

2009 Vecdi Gönül, Savunma Bakanı

‘Ermeniler ve Rumlar Türkiye’de kalsa, milli devlet olabilir miydik?

2010 Canan Arıtman, CHP Milletvekili

“Türkiye’de çalışan kaçak Ermeniler sınır dışı edilsin. İsveç’te tasarı lehine oy kullanan veya oylamaya girmeyen üç Türk parlamenterin Türkiye vatandaşlığı iptal edilsin. Ermeni tasarısının kabulü yönünde oy kullanan yabancı veya Türk milletvekillerinin Türkiye’ye girişi yasaklansın.”

2010 Tayyip Erdoğan, Başbakan

“Bakın benim ülkemde 170 bin Ermeni var; bunların 70 bini benim vatandaşımdır. Ama yüz binini biz ülkemizde şu anda idare ediyoruz. E ne yapacağım ben yarın, gerekirse bu yüz binine ‘Hadi siz de memleketinize’ diyeceğim; bunu yapacağım. Niye? Benim vatandaşım değil bunlar… Ülkemde de tutmak zorunda değilim.”