Veli Küçük: Bundan sonra da devam edeceğiz…

[ A+ ] /[ A- ]

veliküçük

Silivri Cezaevi’nden tahliye olan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, “Bundan sonra bu vatan için nöbete devam edeceğiz. Vatanın bütünlüğü için kesinlikle geri adım atmayız. Vatan için yapılan hizmettir. Bedel değildir” dedi.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, hakkındaki tahliye kararı sonrası Silivri Cezaevi’nde çıktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Küçük, “Bu bir görevdi. Vatana bir nöbetim vardı o nöbetimi tuttum. Bundan sonra Atatürk’ün çizdiği yolda dışarıda nöbetime devam edeceğim. Evlat acısını bilen biri olarak Berkin’i kaybettiğimiz için üzgünüm” dedi.

“Kaderde buraya girmek de varmış” diyen Küçük, “Bunu mahkûmiyet olarak kabul etmiyorum. Bunu vatanım için Atatürk’ün çizdiği yolda nöbet olarak kabul ediyorum” şeklinde konuştu.

Küçük, basın mensuplarının “Dava bundan sonra nasıl devam eder?” şeklindeki sorusu üzerine, Küçük şöyle devam etti: “Benden çok sizler biliyorsunuz, nereye gidecek ne olacak bilemiyorum. Dava diye bir şey yok. Sanal Veli Küçük yaratıldı. Bunun üzerinden Türk ordusuna girilmesi gerekiyordu. Ve başardılar ama bir yere kadar geldi. Ben iki müebbet aldım ayrıca 99 sene aldım. Bundan sonra bu vatan için nöbete devam edeceğiz. Vatanın bütünlüğü için kesinlikle geri adım atmayız. Vatan için yapılan hizmettir. Bedel değildir.” (İHA)