Sevag’ı Unutturmayacağız!

[ A+ ] /[ A- ]

sevagı unutturmayacağız

İntihar!”, “Kaza!”, “Şaka!”, “Yanlışlık!”, “Dikkatsizlik!

Hepsi kışla cinayetlerine uydurulmuş kılıflar!

Sevag Balıkçı, Ermeni Soykırımı’nın 96. yıl dönümü olan 24 Nisan 2011’de, zorunlu askerliğini yaparken er Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla “kazara” öldürüldü. Tıpkı diğer kışla cinayetlerinde olduğu gibi, Sevag cinayetinde de yetkililer zanlıyı korumak için her yolu denediler. Zindanlar basın emekçileri, öğrenciler, Kürt siyasetçiler, devrimciler, akademisyenler, avukatlar ve sendikacılar ile doldurulurken, Sevag Balıkçı’nın katil zanlısı da daha ilk duruşmada serbest bıraktı!

26 Mart Salı günü Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlaığı’nda görülecek olan 12. duruşma, Sevag Balıkçı cinayeti davasının karar duruşması olacak. Davadan kuvvetle muhtemel çıkacak kararla bir kışla cinayeti daha ‘az hasarla’ örtbas edilmiş olacak! Tıpkı Madımak, Roboski, Hrant Dink ve failin devlet olduğu tüm diğer davalarda olduğu gibi, bu davada da adalet yerini bulamayacak!

Irkçılık ve şovenizm devletin denetim ve gözetiminde her gün yine ve yeniden üretilirken, barışın, kardeşliğin ve eşitliğin mücadelesini yükseltmek, militarizme ve kışla cinayetlerine karşı sesimizi daha gür çıkarmak, Sevag Balıkçı’yı unutturmamak ve ailesiyle dayanışmak için tüm dostlarımızı 25 MART PAZARTESİ günü saat 19.30′da TAKSİM MEYDANI’na, 26 MART SALI günü saat 12.00′de DİYARBAKIR 2. HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI (ALAY) önüne çağırıyoruz.

#SevagıUnutturmayacağız

NOR ZARTONK / ՆՈՐ ԶԱՐԹՕՆՔ