Niğde’de yaşayan İranlı mülteci Hıristiyanlara biber gazıyla saldırıldığı öğrenildi. İranlı Hıristiyanların bir süredir benzer tacizler yaşadığı öğrenilirken, ayini yöneten din öğretmeni Farşid Şirinkhah “Tanrı’ya tapınmaya ara veremeyiz, pazar günü yine ibadetimizi yapacağız†dedi. İranlı Hıristiyan mültecilere ayin sırasında sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
AA’nın haberine göre, Bor Caddesi’ndeki bir apartman dairesinde İranlı 50 kiÅŸi ibadetini gerçekleÅŸtirirken kapı altındaki boÅŸluktan daireye biber gazı sıkıldı. Korku ve paniÄŸe neden olan saldırı sırasında, kalp ve astım hastası H.D. (37), S.K. (35) ve M.K. (24) gazdan etkilendi.
Farşid Şirinkhah (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 aydır Niğde’de yaşayan İranlı mültecilerle salı ve pazar günleri düzenli ayin yaptıklarını söyledi.
NiÄŸde’deki kiliseler eski ve kullanılamaz halde olduÄŸu için bir daireyi kilise olarak deÄŸerlendirdiklerini belirten Åžirinkhah, konuÅŸmasına şöyle devam etti: “Ben İranlıyım, dinim Hıristiyan ve din öğretmeniyim. Burada her pazar ve salı günleri toplantımız, ayinimiz var. Bugün ayin yaparken dua ettiÄŸimiz sırada dairenin dış kapısının altından biber gazı sıktılar. Burada çocuklarımız, yaÅŸlılarımız, kadınlarımız vardı. Biber gazından dolayı sıkıntıya girdiler. Onları dışarıya çıkardık. Astım ve kalp hastası olan 3 arkadaşımızı ambulanslarla hastaneye gönderdik. Durumları ÅŸu an iyi. Geçen hafta yine biber gazı sıkmışlardı, o zaman ayinimiz bitmiÅŸti, herhangi bir zarar görmemiÅŸtik ama bugün ayin yaparken gaz sıktılar.â€
Şirinkhah, yapılan saldırıdan ötürü polise şikayette bulunmadıklarını ama polisin biber gazını sıkanları belirlemek için çalışmalara başladığını belirtti.
