Evrensel Gazetesi
31 Mart yerel seçimi hakkında soruları yanıtlayan Selahattin Demirtaş şu değerlendirmeleri yaptı:
“Bütün halkımıza, tabanımıza çaÄŸrım ve varsa azıcık hatırım, ricam ÅŸudur ki, gerekirse baÄŸrınıza taÅŸ basın, ama mutlaka sandığa gidip ‘FAŞİZME HAYIR’ anlamına gelecek oyunuzu kullanın. Seçim sonuçları, demokrasi ve barışın geliÅŸmesine fırsat sunabilir. Oyunuz bu nedenle çok kıymetlidir. Seçimi boykot etmeyi asla düşünmeyin. Biz partililerimizden, aday çıkarmadığımız yerlerde CHP veya İYİ Parti’ye severek veya gönülden oy vermelerini beklemiyoruz. Bu gerçekçi de deÄŸildir. Ama bazen bir tek oy, birçok mesaj içerir. İşte sizin oyunuz ‘çok mesajlı bir güce’ sahip, stratejik bir oydur.”
“SANDIÄžA MUTLAKA GİDİN”
31 Mart Pazar günü, oyunuz seçim sandığının yanında sizleri bekliyor olacak. Oyunuzu orada bırakmayın, heba olmasın. Sandığa mutlaka gidin ve o değerli oyunuzu kullanın. Sonrası, doğru bir politik mücadele ile birlikte, demokratik zaferi kesinlikle getirecektir. Dışarıda olsaydım kararsız seçmenimizi ikna etmekte elbette daha fazla fırsatımız olurdu. Ama buradan, kısıtlı imkanlarla da olsa elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
“FAŞİZMİ GERİLETECEK HER İMKAN BİZE GÜÇ VERECEKTİR”
“Metropollerde içi rahat olmayıp da kararsız kalan bütün arkadaÅŸlarıma mesajım ÅŸudur: Bütün sorumluluÄŸu ben ÅŸahsen alıyorum, oyunuzu kullanmanız ricamı iletiyorum. Buradan ÅŸu anlam çıkmasın; ‘Acaba bizim bilmediÄŸimiz gizli ÅŸeyler mi var da, bu kadar ısrar ediliyor?’ Hayır. Gizli saklı hiçbir ÅŸey yok. Açık bir faÅŸizm ve ona karşı açık, yürekli, cesur bir direniÅŸ var. FaÅŸizmi geriletecek, sınırlayacak, zayıflatacak her imkan bize güç verecektir. Komplovari, derin analizlere çok da gerek yok: Sandığa gidin ve bu haysiyetsiz politikalara bir ders verin. Bunlara ders vermek bile, sandığa gitmek için yeterli bir gerekçedir. Bütün halkımıza selamlar, sevgiler ve baÅŸarılar. Mutlaka kazanacağız!”
DemirtaÅŸ, “Seçimler yaklaÅŸtı. Cumhur İttifakı, partiniz HDP’yi seçim kampanyasının merkezine koymuÅŸ durumda. HDP bölgede kayyumları göndermek, batıda AKP-MHP’ye kaybettirme stratejisi izlediÄŸini ilan etti. Siz seçim sürecini nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz? Beklentiniz ve öngörüleriniz ne?” sorusuna da ÅŸu maddelerle yanıt verdi:
- Biz terörist değiliz, yıllardır devam eden iktidar terörünün mağdurlarıyız.
- Biz bölücü değiliz, bölücülüğe maruz kalmış bir halkız.
- Ne yaparsanız yapın; hangi yalan, iftira ve tehdide sığınırsanız sığının, sizin zihniyetinizi de kayyumlarınızı da sandığa gömecek olanlarız.
- Bizim CHP veya İYİ Parti ile ne ittifakımız ne de işbirliğimiz vardır. Ama sizi tarihin çöp sepetine göndermek için Batı’da CHP ve İYİ Parti’ye rağmen onların adaylarını destekleyeceğiz ve iktidarınızı sallayacağız.
- HDP’lileri aptal zannedenler, zekanın keskinliğini 31 Mart’ta sandıkta görecekler.
LEYLA GÜVEN VE AÇLIK GREVLERİ
Demirtaş Leyla Güven’in tecride karşı başlattığı açlık grevi ile yayılan eylemleri de şöyle değerlendirdi:
“Leyla Güven ÅŸahsında baÅŸlayan ve 135. güne gelen (Bugün itibariyle 136. gün) açlık grevleri AKP-MHP faÅŸizminin korkuya ve zorbalığa dayalı sahte gücünü sarsacak düzeyde güçlü bir eylemdir. İçinden geçtiÄŸimiz dönemin dezavantajlı bazı koÅŸulları nedeniyle toplumsal sahiplenmenin ve görünürlüğün eksik kalmış olması, eylemin niteliÄŸini deÄŸiÅŸtirmez.”