Keseb saldırısında yer alan Türkiyeli cihatçılar

[ A+ ] /[ A- ]

turkmen-cete1

Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun güdümündeki cihatçı çetelerin, MİT’in kontrolünde Suriye’ye geçirildiği ve binlerce TIR ile taşınan silah ve mühimmatla desteklendiği gün içinde yayınlanan tape ile bir kez daha gözler önüne serilmişti.

AKP destekli cihatçı çetelerin 21 Mart’ta Yayladağı Sınır Kapısı’ndan geçerek Keseb Sınır Kapısı’nı ele geçirmiş ve kasabaya saldırmıştı. Saldıran çeteler arasında ‘Bayırbucak Türkmen Tugayı’ isimli örgütte bulunuyor.

“El Enfal” isimli operasyon kapsamında Keseb’e düzenlenen saldırıda Ensar uş-Şam, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi ve İslami Cephe gibi çok uluslu cihatçı çeteler ile bölgeyi iyi bilen ‘Bayırbucak Türkmen Tugayı’ yer almıştı.

Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki Türkmen köylerinden oluşturulan ‘Bayırbucak Türkmen Tugayı’na Türkiye vatandaşı cihatçılar da katılıyor. Tugaya yakın Facebook hesabı “Bayırbucak HABER Ajansı”nda, “Giresun Ülkü Ocakları eski başkanı Selami Aynur”un Suriye’deki çatışmalarda öldüğüne dair paylaşımlarda bulunuldu.

giresun-cihatci1Bayırbucak Türkmen Tugayı”na yakın Facebook hesabında yayınlanan ve Suriye ile savaşta ölen “Türkiye vatandaşı” cihatçı. Fotoğrafa orjinal boyutunda bakmak için üzerine tıklayınız.

Aralık 2012’de El Kaide bağlantılı grupların hariç Suriye’de savaşan silahlı muhaliflerin katılımıyla Antalya’da yapılan toplantıda Yüksek Askeri Konsey oluşturulmuştu. Bayırbucak Türkmen Tugayı’da bu konseye bağlı bir yapılanma. Lazkiye’nin kuzey kırsalında Türkmen Dağı bölgesinde etkin olan bu tugaya bağlı Nurettin Zengi, Zahir Baybars, El Huva Billa, Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, Memduh Colha, Bin Tamime, Katib El Mustafa, Fırsan Tevhid (Birleşik Süvariler), Sukur ul Turkmen (Türkmen Şahinleri) isimli birlikler bulunuyor.

bayir-bucak

(Sendika)