Hollanda Ankara Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate, bir heyetle Madımak’ta

[ A+ ] /[ A- ]

Hollanda Ankara Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate , 2 Temmuz 1993’te faşist-gerici güçlerin yaptığı ve Hollanda vatandaşı Carina Cuanna’nın da aralarında olduğu 35 insanın yaşamını yitirdiği Sivas Madımak Oteli’ni ziyaret etti.

Hollanda Ankara Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate ile birlikte gelen heyete, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren Gülsüm Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ve PSAKD üyeleri eşlik etti.

Heyet, bina içerisinde bulunan ve yaşamını yitirenlerin isminin bulunduğu bölüme ve otelin giriş kapısına karanfiller bıraktı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Hollanda Ankara Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate, “Tarihte çok üzücü bir olayın yaşandığın bir yerde bulunmaktayız. Aynı zamanda bir Hollanda vatandaşımızın da hayatını kaybettiği bir yer. Hem vatandaşımızı hem burada hayatını kaybeden diğer insanları hatırlamak istedik. Umarım gelecekte bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Umarım insanlar birbirine her zaman saygıyla sevgiyle davranır. Biz Hollanda devleti olarak bunu destekliyoruz. Onun için burada olmak bizim için önemlidir” diye konuştu.

Kaynak: Pinha