Katliamdan hemen sonra Dedeoğulları yakınlarına polis şiddetti ortaya çıktı

[ A+ ] /[ A- ]

Konya’nın Meram ilçesinde katledilen Dedeoğulları ailesi yakınlarının katliam günü polis tarafından darp edildiği ortaya çıktı. Katliamı duyan Dedeoğulları’nın yakını Rıfatoğlu ailesi, katliamın yaşandığı eve gitmek isterken polislerce darp edildi. Mezopotamta Ajansı’ndan yer alan habere göre, birçok kişi coplandıktan sonra kelepçelendi. Rıfatoğlu ailesinden çok sayıda kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Polisin darp izleri hala duruyor.

Katliam sonrası polis şiddeti

Katliam akşamı polis tarafından darp edilen ve vücudunda hala izleri bulunan Harun Rıfatoğlu, amcalarının katledilmesi ardından içeri girmek istediklerini ancak polisin izin vermediğini kaydetti. Rıfatoğlu, “Katledilenler amcam ve teyzemdir. Komşumuz bize eve baskın düzenlendiğini söyledi. Evin etrafını polisler çevirmişti. Ben amcam ve teyzemi görmek istedim. İki copla vurdular, yere düştüm, kalktım. ‘Kim vurdu’ diyerek tepki gösterdiğimde 10-15 kişi üzerime çullandı” dedi.

Olay gecesi aldığı darplardan kaynaklı bir gece Konya Büyükşehir Hastanesi’nde iç kanama olma riski nedeniyle müşahede altında kaldığını dile getiren Rıfatoğlu, darp raporu aldıktan sonra avukatıyla birlikte şikayette bulunacağını söyledi.

Çünkü Türkler…

“Cenazelerimiz var ama darp edilen ve kelepçe vurulan da biziz” diye isyan eden Rıfatoğlu, şöyle devam etti: “Kürt olduğumuz için ‘terörist’ diyorlar. 7 can gitti. Bunu yapanlara bir şey demiyorlar, çünkü Türkler. Bir kişinin hafif canını acıtsam bana ‘terörist’ derler. Olayın ilk günü bu ülkede adalet olmadığına inandım. 28 yaşındayım bu ülkeden hiçbir beklentim kalmadı.

Taziyelerine dün gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da yaşadıklarını anlattıklarını dile getiren Rıfatoğlu, “4 aydır tehlikedeyiz, tehdit altındayız. Hiç kimse umursamadı. Ben anlattım, ‘Sorumluluk benim’ dedi. Kaç yıldır sorumluluk onda, ne yaptılar” diye sordu.

‘Bir güzel dövelim’

Dedeoğulları yakını Harun Rıfatoğlu, olay gecesi polislerin “Kameralara izin vermeyin, gelsin bunları bir güzel dövelim” şeklinde sözler sarf ettiğini kaydetti. Rıfatoğlu, tek taleplerinin faillerin yakalanması olduğunun altını çizdi.

Katledilen Yaşar Dedeoğulları’nın yeğenlerinden biri de polisin ellerine ve kafasına coplarla vurduğunu anlattı. İsmini vermek istemeyen bir kişi, şiddete uğradığını ve polis aracına konulduğunu kaydetti. Taziyeye gelen Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’e olayı anlattığını söyleyen bir yurttaş ise, Dinç’in “Onlar adına sizden özür diliyoruz” dediğini aktardı.

Görüntüler silindi

Ailenin bir yakını da dün gece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldiğinde kendilerine Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılmak istendiğini, tepki göstermeleri üzerine yapılmadığını dile getirdi.

Polislerin katliam yerinde görüntü alan kişilerin telefonlarına el koyduğu ve görüntüleri sildiği iddia edildi.

Kaynak: Gazete Karınca