Atılım.Org
Ermeni tehcirinin yıl dönümünde Ankara’da Hrant Dink’in anısına düzenlenecek olan “Hrant’ın Bıraktığı Yerden, Öncesi ve Sonrasıyla 1915, İnkar ve YüzleÅŸme” sempozyumuna ilk engeli çıkartan İnÅŸaat Mühendisleri Odası oldu.
İnÅŸaat Mühendisleri Odası, Ankara Düşünceye Özgürlük GiriÅŸimi’nin 24-25 Nisan günlerinde odaya ait Teoman Öztürk Konferans Salonu’nda düzenleyeceÄŸi “Hrant’ın Bıraktığı Yerden Öncesi ve Sonrasıyla 1915 İnkar ve YüzleÅŸme” sempozyumuna kapılarını kapattı.
Oda yönetimi, Kasım 2009’da anlaşılan, Aralık 2009 parası ödenen konferans salonunun 22 Nisan-5 Mayıs günleri arasında tadilatta olacağını savundu. Oda, bu nedenle salonu konferans için tahsis edemeyeceÄŸini, konferansa bir hafta kala Ankara Düşünceye Özgürlük GiriÅŸimi’ne bildirdi.
Konferans bu yüzden Ankara Princess Hotel’de aynı gün ve aynı programla gerçekleÅŸtirilecek.
