Özgür Gündem
45’inci gününe giren Kamp Armen direniÅŸiyle ilgili 2 haftadır hiçbir geliÅŸme yaÅŸanmadığını belirten Nor Zartonk üyeleri, “Oyalamayın, Kamp Armen’i Ermeni halkına iade edin” dedi
Nor Zartonk üyeleri, 45’inci gününe giren Kamp Armen direniÅŸine iliÅŸkin Cezayir Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. “Oyalamaya son! Kamp Armen Ermeni halkına iade edilsin” pankartının asıldığı toplantıda Ermenice konuÅŸan Nor Zartonk üyesi Sayat Tekin, 45’inci gününe giren direniÅŸ sürecini ve yaÅŸanan geliÅŸmeleri anlattı. Ardından konuÅŸan Diren Cevahir Åžen ise Kamp Armen’in tapu sorununun çözülmesi için yürütülen müzakere sürecinin ÅŸeffaf bir ÅŸekilde yürütülmediÄŸini dile getirerek, basında yer verilen ve resmi dayanağı olmayan bilgilerle kamuoyunun yanlış yönlendirildiÄŸini söyledi.
‘Tapu devri ısrarla neden gerçekleÅŸtirilmiyor?’
BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun, “Sorunun çözümü için talimat verdim” açıklamasını hatırlatan Åžen, DavutoÄŸlu’na, “Birçok acıya, hak gaspına maruz bırakılmış Ermeni halkına, kampın asıl sahibi olan GedikpaÅŸa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfına tapu devri ısrarla neden gerçekleÅŸtirilmemektedir?” diye sordu.
26 Haziran’da yürüyüş yapılacak
AKP Milletvekili Markar Eseyan, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Tuzla Belediye BaÅŸkanı Åžadi Yazıcı’ya seslenen Åžen, sorunu çözeceklerini beyan etmelerine raÄŸmen, Kamp Armen’in iadesinin neden halen yapılmadığını sordu. 26 Haziran’da Taksim Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne yapacakları yürüyüşün duyurusunu yapan Åžen, Kamp Armen gerçek sahibine, Ermeni halkına iade edilene kadar direniÅŸin süreceÄŸinin alını çizdi.
‘İki haftadır hiçbir geliÅŸme yok’
Açıklamanın ardından konuÅŸan Nor Zartonk üyesi Alexis Kalk, maÄŸduriyeti yaratanın ve çözecek olanın devlet olduÄŸunu vurgulayarak, “Asıl çözüm devletin kampı özür dileyerek Ermeni halkına devretmesidir. Ama bir ÅŸahsın hayırseverliÄŸine yoruluyor. Ancak gelinen noktada o yöntem de tıkandı. İki haftadır hiçbir geliÅŸme yok” diye konuÅŸtu.
