DİHA
Nor Zartonk üyeleri zorunlu askerliÄŸini yaptığı sırada er Kıvanç AÄŸaoÄŸlu’nun silahından çıkan kurÅŸunla “yanlışlıkla” öldürüldüğü iddia edilen Sevag Åžahin Balıkçı’nın davası öncesinde bir kez daha “Militarizm öldürür” diyerek yürüdü.
Nor Zartonk üyeleri, zorunlu askerliÄŸini yaptığı sırada er Kıvanç AÄŸaoÄŸlu’nun silahından çıkan kurÅŸunla “yanlışlıkla” öldürüldüğü iddia edilen Sevag Åžahin Balıkçı’nın davası öncesinde Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya geldi. “Militarizm öldürür” pankartı açan Nor Zartonk üyeleri, “Hepimiz Sevagız, hepimiz Ermeniyiz”, “Askere gitme
kardeÅŸ kanı dökme”, “YaÅŸasın halkların kardeÅŸliÄŸi” sloganları ile Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyüş gerçekleÅŸtirdi. Yürüyüşe Sevag Åžahin Balıkçı’nın annesi Ani Balıkçı ve babası Garabet Balıkçı da katıldı. Yürüyüşün ardında Nor Zartonk adına açıklama yapan Murat GözoÄŸlu, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde 7 Eylül’de görülecek davayı takip için Diyarbakır’da olacaklarını belirterek, kamuoyunu davaya karşı duyarlı olma çaÄŸrısı yaptı.
‘1915’te olduÄŸu gibi katiller korunuyor’
GözoÄŸlu, “Suçunun daha ne olduÄŸunu dahi bilmeyen basın emekçileri, öğrenciler, Kürt siyasetçiler, devrimciler ve akademisyenler sırf düşündükleri ve sorguladıkları için tutsak edilirken, Sevag’ın katil zanlısı daha ilk duruÅŸmada serbest bırakıldı” dedi. Cinayet sonrası askeri yetkililer tarafından hazırlanan iki raporun çeliÅŸtiÄŸini ve raporlarda Åžahin’in “ÅŸakalaşırken” vurulduÄŸu iddia edildiÄŸini ifade eden GözoÄŸlu, buna karşın tanıklardan Halil EkÅŸi’nin, AÄŸaoÄŸlu’nun Balıkçı’ya hedef gözeterek ateÅŸ ettiÄŸi yönünde ifade verdiÄŸini belirtti. GözoÄŸlu “1915’te olduÄŸu gibi bir Ermeni’yi öldürmek meÅŸruluÄŸunu hala koruyor ve katiller cezalandırılmıyor” dedi.
Kışlalarda yalnız insanların deÄŸil, insanlığın da öldürüldüğünü dile getiren GözoÄŸlu, “YaÅŸamı savunan bizler, kışlanın dışında çocukların, kışlanın içinde ise gençlerin ölümüne neden olan militarizm ile mücadele için herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuÅŸtu.
