Türkiye-Ermenistan Maçı Dış Basında

[ A+ ] /[ A- ]

maç1

CNNTürk

Dünya basını Türkiye ve Ermenistan milli futbol takımları arasında dün Bursa’da oynanan karşılaşmaya geniş yer verdi.

Fransız Basını

Fransız basını, maçın sonucundan çok diplomatik önemini ön plana çıkardı.

Le Figaro, “Barışma Maçı” başlığıyla verdiği haberde, “grupta iddiası kalmayan iki takım arasındaki maçın, Zürih kentinde atılan imzalardan sonra diplomasi açısından daha fazla ön plana çıktığı” yorumunu yaptı.

Güvenlik önlemlerinin yoğunluğuna dikkat çeken gazete, maçın olaysız bir biçimde sona erdiğini belirtti.

Liberation gazetesi de “Futbol Diplomasisi” başlığıyla verdiği haberde, “maçın iki ülke için siyasi açıdan daha fazla önem taşıdığı” yorumunu yaptı.

İngiliz Basını

İngiliz The Independent gazetesi ise dün akşam oynanan Türkiye-Ermenistan futbol maçını, “Tarih yazıldı: Eski düşmanlar futbol maçında bir araya geldi” başlığıyla duyurdu.

Maçı Bursa’da izleyen gazete muhabirinin kaleme aldığı haberde, “futbol maçının öncesinde Türkiye ve Ermenistan Cumhurbaşkanlarının sıcak el sıkışmalarına ve maçı birlikte izlemelerine” dikkat çekildi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Tarih yazmıyoruz, tarihi yapıyoruz” sözlerine de yer verdi.

Azerbaycan Basını

Azerbaycan basını, Türkiye-Ermenistan maçına stada getirilmesi FIFA tarafından yasaklanan Azerbaycan Bayrağını manşetlere taşıdı.

Ekspress gazetesi manşetten verdiği haberde, “FIFA’nın yasağına rağmen bayrağımız, Bursa stadyumunda dalgalandı” şeklinde yazdı.

Futbol gazetesi, Türkiye-Ermenistan maçının Terim ve Rüştü’nün son maçları olduğunu belirtirken, manşetten Fatih Terim’in “Hiç kimse beni incitmedi” ifadesini kullandı.

Futbol Dünyası, Şark, Futbol Gol ve Mussavat gazeteleri, Türkiye-Ermenistan futbol karşılaşması hakkında herhangi bir yorum yazmadı.