Ailesi ve Arkadaşları Hrant Dink’i Andı

[ A+ ] /[ A- ]

etkinlik
Bawer ÇAKIR
BİA Haber Merkezi

Gazeteci Aydın, sosyalist bir Ermeni olarak yaşayan Dink’i ve onun tüm olumsuzluklara rağmen verdiği umutlu mücadeleyi anlattı. Dalkıran, Dink davasında iki yılda neler yaşandığını aktardı. Etkinlikte Dink’le yapılmış radyo söyleşisi ve “Benim Adım” belgeseli de gösterildi.

Nor Zantonk grubu, 19 Ocak 2007’de katledilen gazeteci Hrant Dink’i ölümünün ikinci yılında düzenlediği bir etkinlikle andı.

Tophane’deki Tütün Deposu’nda gerçekleştirilen gecede Özlem Dalkıran Dink davasının iki yılını, Aydın Engin de Hrant’ı anlattı.

Dink’in eşi Rakel Dink, oğlu Arat Dink, Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Gençay Gürsoy, Ferhat Kentel, Osman Kavala ve Hakan Tahmaz’ın da katıldığı “Unutmak Kaybetmektir” etkinliğini 300’ü aşkın kişi izledi.

Hrant: Cesur bir yurttaş

Dink’in katledilişinin ardından başlayan hukuk sürecini hazırladığı şemayla anlatan Dalkıran, davada bugüne kadar yaşanan gelişmeleri aktardı.
Dalkıran’ın ardından söz alan Engin, herkesin bildiği, tanıdığı birini anlatmanın zor olduğunu söyleyerek başladı konuşmasına.

Hrant’ın iyi bir yurttaş, korkusuz bir kalem olduğunu söyleyen Engin Hrant’la ilgili anılarını paylaştı, Dink’in Ermeni ve sosyalist kimliğinden bahsetti.

“Bu ülkede Ermeni olmak da zor, gazeteci olmak da. İyi ve cesur bir yurttaş olmak da zor, sosyalist bir devrimci olmak da. Hrant, kendi cemaatine de karşı çıkan bir Ermeni, cesur bir gazeteci, Fransa’da ‘Ermeni soykırımı yoktur’ diyebilecek kadar cesur bir gazeteci ve bir devrimciydi.”
Bilgisayar oyunu, yağlı boya resim

Sırrı Emrah Üçer’in Dink’in her gün yapılan açıklamalarla, yazılan yazılarla, yapılmayanlarla yeniden öldürüldüğünü ifade ettiği konuşmasının ardından Kerem Demirbaş, hazırladığı Dink’le ilgili bilgisayar oyunu Huys’u (Umut) tanıttı.

Yaşam Radyo’da yayınlanan “Anuşabur” programı için Dink’le yapılan söyleşinin de dinlendiği etkinlikte Nor Zantonk grubunun hazırladığı “Benim Adım” belgeseli gösterildi.

Etkinliğin yapıldığı Tütün Deposu’nda kişisel sergisini açan Ülker Ün, Dink’e ithaf ettiği yağlı boya resmi Rakel Dink’e hediye etti.

“Unutmak Kaybetmektir” etkinliğinin sonunda katılımcılar Ermeni yazar William Saroyan’ın 100. doğum günü sebebiyle Tütün Deposu’nda açılan “Neresi Sıla, Neresi Gurbet” sergisini ziyaret ettiler.