Halklarin Dostluğuna Çağrı !

[ A+ ] /[ A- ]

TARİH : 2 ARALIK 2007 PAZAR
SAAT : 13:00
YER : YENİ MELEK GÖSTERİ MERKEZİ *
* Gateteci Erol Dernek Sk. No:13 Beyoğlu Tel: (0212) 2449700
İLETİŞİM : (0212) 2516861 – (0216) 3486055 – (0534) 3704565
BİLET FİYATI : 10 YTL
BİLET SATIŞ NOKTALARI : Biletix, Yeni Melek Gişeler
Online bilet satın almak için >>
* Diğer satış noktaları için telefon ile bilgi alabilirsiniz.

– PROGRAM –
   AKA-DER HASRET SEMAH EKİBİ
AKA-DER MOZAİK HALK OYUNLARI TOPLULUĞU

Anadolu halkları: üzüntülerini, sevinçlerini, öfkelerini, tüm oyunlarında yaşatmışlar, yaşamlarında oyunlaştırmışlardır. Halk oyunları sadece bir dans değil, halkların binlerce yıllık tarihine ve kültürüne sahip çıkmanın önemli bir yoludur. Her iki grup da bu bilinçle Anadolu’nun pek çok yerinde sergiledikleri oyunlarla bu kültürleri geleceğe taşımaya devam ediyor…
ALİ NAFİLE
1962- Hatay doğumlu olan sanatçı, Doğu müziği ile yakından ilgilenmiş, Lübnanlı sanatçı Marcel Khalife ile konserlerin yanı sıra Ya Hınne, Bint el Şelebiyye, Habbeytek Bıssayf gibi Arap Halk Müziğinin önemli eserlerini ustalıkla icra etmiştir. Arap müziği motifleriyle Anadolu ezgilerini ustalıkla harmanlayan sanatçı albümleri ve konserleriyle müzikseverlerle buluşmaya devam etmektedir…
BGST (Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu)
Gösteri sanatları alanında avangard ve alternatif projelere zemin oluşturan, bu alanda eğitim ve araştırma faaliyetlerini özendiren bir yapılanmadır. Dans, müzik, tiyatro ve toplumsal araştırmalar alanında faaliyet göstermektedir. Bu birikimin kamusal alana taşınmasına yönelik olarak yayıncılık faaliyeti de yürütmektedir. Topluluk içerisinde çeşitli halkların kültürlerinin derlenmesi araştırılması, icra edilmesine yönelik çeşitli projeler yer almaktadır.
BİROL TOPALOĞLU
Rize’nin Pazar (Atina) Suçatı (Apso) köyünde dünyaya geldi. Çocukluğu annesinden dinlediği Lazca ninniler destanlar ve ağıtlarla geçti. Tulum ve kemençenin sesi ise ileriki yıllarda hayatının akışını değiştirecekti. ODTÜ mezunu olmasına rağmen kendini ifade ve yaşam biçimi olarak aktif müziği seçti. Yaptığı derleme çalışmaları ile unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce Laz ve Karadeniz ezgisini günışığına çıkardı. Derlemelerden oluşan arşiv ve üç solo albüm ile birlikte karma albümü bulunmaktadır.
DALEPE NENA
Laz dilinde “kız kardeşlerin sesi/sözü/dili” anlamına geliyor. Ağırlıklı olarak Lazca olmak üzere, yöreden şarkı, destan, atma türkü ve diğer müzikal formları özgünlüklerini koruma kaygısı taşıyan grup, Laz dili ve kültürünün iç içe olduğu diğer dil ve kültürlerden ayrı kalamayacağına inanarak, Lazca’nın yanında Türkçe, Rumca, Hemşince, Gürcüce ve Megrelce şarkıları da dillendiriyor.
DOMANE DERSİM
“Dersimin Çocukları” 1995 yılında Kartal Tuncelililer Derneği’nde kurulmuştur. Bugün bağımsız olarak kendi yollarına devam eden grup, yok olmaya yüz tutmuş kültürlerine, dillerine, geleneklerine özlerini bozmadan sahip çıkarak, müziklerini günümüze uyarlamaktadırlar. Albüm çalışmalarına devam eden Domane Dersim Kürtçe, Zazaca ve Türkçe müzikleri kendi yorumlarıyla seslendirmektedirler.
GRUP HELESA
Doğu Karadeniz halk kültürleri alanında çalışmakta olan grup, Türkçe, Pontus Rumcası, Lazca, Gürcüce ve Hemşince ezgiler icra etmektedir. Grup Helesa müzik çalışmalarının yanısıra yöre kültürlerine yönelik derleme ve araştırma çalışmaları da yapmaktadır.
GRUP NİDAL
1980’li yıllarda düğünlerde çalınan Meryem Meryem’in yasaklandığı, kendi ülkelerinde sürgün kuşlar gibi gidilen halkların acılarını ve yiğitliğini bademe benzeten, başta Ortadoğu’da akan kana ‘Skebaya’ diyen ve bin yıllık ezilmişliğin yeniden aya kalkışını anlatan Nidal’ı (Mücadele) bir araya getirmeyi amaçlayan grup, ilk defa Araplar’ın sesiyle oluşan albüm ile yolculuklarına devam ediyor.
HASAN SAĞLAM
1972 Dersim Ovacık Çambulak Köyü doğumlu sanatçının, ilk albümü (Vengdais) tamamı Kırmançki – Zazaki eserlerden oluşmaktadır. Seslendirmenin yanı sıra, söz ve müzik çalışmaları da bulunan sanatçı, son albümünde Kırmancki, Kırdaşki ve Türkçe eserlere yer vermiştir.
HAVA KARADAŞ
Kayseri-Uzunyayla doğumlu olan sanatçı, Çerkes bir ailenin çocuğudur. Çerkesce müzik yapmakta olan sanatçı aynı zamanda bir çok müzisyenle birlikte de konser ve albüm çalışmalarında da yer almıştır.
KAFDAĞI MÜZİK TOPLULUĞU
Gürcüce ve Türkçe ezgiler icra etmekte olan grup, Gürcü halk müziğinin otantik çoksesliliğini sergilemekte ve bunu farklı kültürlerin halk ezgilerine başarıyla uyarlamaktadır.
KEOPS
30 yıla yakın bir süredir rock, caz, blues soundunda çalışmakta olan grup, müziğin de bir dil olduğunu düşünmekte, aynı zamanda bir çok farklı dili kullanarak çalışmalarını sürdürmektedir. Etkinlikte Keops Ermenice ezgileriyle bizimle birlikte olacak.
NEVZAT KARAKIŞ
1960 yılında Bitlis’te doğan sanaçı kendi bestelerinin ağırlıkta olduğu, 12 Eylül’ün insanlar üzerinde yarattığı acıları içeren ilk albümünü 1998 yılında çıkardı. Bir buçuk yıl Ruhi Su Dostlar Korosu’nda yer alan Nevzat Karakış, buradan edindiği birikimleri, ikinci albümünde değerlendirdi. Ezgilerin yapısında var olan doğallığı, içtenliği kendi yaşantısıyla bütünleştirmeyi başarabilmiştir.
NİLÜFER AKBAL
Muş/Varto doğumlu olan Akbal, bir çok albüm ve film müziği çalışmalarına imza atmıştır. Sanatçı özellikle Zazaca’nın-Dımıli lehçesi olmak üzere Türkçe ve Farsça da şarkılar seslendirmektedir. Kendisi de bir Kürt Alevisi olan sanatçı, Kürt-Alevi deyişlerini ve şarkılarını yörelerinden derleyerek albümlerinde yer vermektedir.
SERDAR KESKİN
1967 Mersin doğumlu olan sanatçı sırası ile Grup Yorum, Gülbahar Uluer ve Metin Kahraman ile birlikte çalışmalarını yürütmüş olup, bu süreç içerisinde de 1998’de ilk solo albümü ‘Iraksamalar’ı, 2003 yılında ikinci solo albümü ‘Leyl’i yayınlamıştır.
VOVA
Hemşin halk kültürünün belgelenmesine yönelik olarak, Hopa Hemşin yöresinden derledikleri ezgileri icra etmektedir. “Serenderlerin, çatıların veya kızıl ağaçların çançılarının altından” çıkardıkları ezgiler ve dörtlüklerle, Hemşince’de “Kimdir?” anlamına gelen Vova sorusuna kendi kimliklerine dair bir cevap oluşturmaya çalışmaktadır.
– OTOBÜS GÜZERGAHLARI –
Avcılar Hattı
11.30 Avcılar İnsa Lisesi
12.00 Şirinevler Otobüs Durağı
12.15 Bakırköy İncirli Durağı
12.20 Cevizlibağ Otobüs Durağıİkitelli Hattı
11.30 İkitelli Köyiçi Çayan Market
12.15 İkitelli Parseller Ptt Önü

Zeytinburnu Hattı
12.00 Zeytinburnu Olivium Otobüs Durağı

Esenler Hattı
12.00 Esenler Metro Önü

Arnavutköy Hattı
11.45 Arnavutköy Merkez Cami Önü
12.15 Gazi Mah. Köşe Durağı

Okmeydanı –Örnektepe Hattı
12.00 Örnektepe İşçi Evi Derneği Önü
12.15 Şark Kahvesi

Nurtepe – Alibeyköy Hattı
11.45 Nurtepe Anadolu Market Önü
12.15 Güzeltepe Minibüs Durağı
12.30 Alibeyköy Spor Klübü

Sarıyer Hattı
12.00 Büyükdere Tonyalılar Derneği
12.15 Derbent Durağı

Gebze Hattı
11.00 Gebze Halk Bankası Önü
11.00 Ulaştepe Meydan
11.00 Güzeltepe Can Emlak
11.00 Emek Mah. Dörtyol
11.00 Yıldız Bakkal Önü
11.30 Fen – İş
11.30 Şifa Köprüsü

Kartal – Maltepe Hattı
11.30 Kartal Ahmet Şimşek Lisesi Önü
12.00 Maltepe Otobüs Durağı – Altınkek

Yenidoğan – Sarıgazi Hattı
11.30 Yenidoğan Son Durak
11.45 Aka-Der Önü

Sarıgazi – Ümraniye Hattı
11.30 Sarıgazi Nazım Hikmet Parkı
11.40 Madenler Durak
11.50 İmes A Kapısı
12.00 Acarlar

Sarıgazi – Acarlar Hattı
11.30 Sarıgazi Aka-Der Önü
11.50 İmes A Kapısı
12.00 Acarlar – Türk İş Blokları

Aydos – Pendik – E-5 Hattı
11.00 PSAKD Sülüntepe Önü
11.15 Aka-Der Aydos Önü
11.40 Pendik Köprüsü
11.40 Kartal Köprüsü
11.50 Gülsuyu Köprüsü
11.50 Maltepe Köprüsü
11.50 Küçükyalı Köprüsü
12.00 Bostancı Köprüsü
12.00 Göztepe Köprüsü

Halkların Dostluğu Girişimi